GLEON 19 Kick-start Virtual Meeting

 

Introduction

To address the long gap between the GLEON 18 meeting in Lunz and the GLEON 19 in Mohonk, GLEON will hold a virtual meeting: G19 Kick-start (aka GLEON 18.5). This meeting will be held on-line from 12-14 September 2017 from 12 noon to 3 pm GMT.

 

Checkout this trailer for more information!

 

Themes

G19 Kick-start will:

  1. provide an opportunity for communication about what is happening in GLEON.
  2. provide two valuable plenary talks that address topical issues of major relevance to GLEON.
  3. give an opportunity for all working groups to get together and discuss progress in ongoing projects as well as making it easier to focus on new ideas for GLEON 19 in Mohonk.

Virtual Meeting

The G19 Kick-start will be facilitated by the National Center for High-performance Computing in Taiwan. We hope many of you will take the opportunity to participate in this Kick-start and be better prepared for GLEON 19 in November. Our virtual meeting will serve to reinforce the existing focus on working groups and participation. The first plenary will communicate key lake science themes and the second is intended to increase knowledge within GLEON about international water strategies, organizations and funding opportunities.

 

Instructions

  1. To join the plenary or working group sessions please click on the specific zoom link provided in the program.
  2. You will be prompted to download ZOOM, (this will only take a few moment). If you have any difficulties please contact Liz: elizabethryder2010@gmail.com.

Detailed Schedule

Details of the program (2-3 hours each day) are provided below.

 

Follow these links for recordings of each day's webinar and plenary sessions available via YouTube:

G19 Kick-start Virtual Meeting Program

Day 1: Tuesday 12th September                       Total time 2h 45mins

 

Time (GMT)

Meeting Link

Lead

Introduction and welcome
(30 min)

12:00 - 12:30

*Day 1: Plenary Webinar: <https://zoom.us/j/499454906>

Paul and Kathie

Plenary session: Dr Tamar Zohary: Managing a drought-impacted lake  (45 min)

12:30 -13:15

*Day 1: Plenary Webinar: <https://zoom.us/j/499454906>

 

Working group outline (15min)

13:15-13:30

**Working Group outline: <https://zoom.us/j/7012879649>

WG leaders

Working group meetings (1h:15min) : Citizen Science

13:30 - 14:45

**Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

(Lisa/Lisette/Laura and Kathie)

Working group meetings (1h:15min): Lake Metabolism

13:30 - 14:45

**Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

(Elvira and Alo)

 

Day 2: Wednesday 13th September                Total time: 2 h 45 min 

 

Time (GMT)

Meeting Link

Lead

Introduction and welcome
(15 mins)

12:00-12:15

Day 2: Plenary Webinar: <https://zoom.us/j/706865394>

Paul/Kathie/Bas

Plenary Session:  Dr Anik Bhaduri: Towards a sustainable water future: shaping the next decade of global water research. 
(45 mins)

12:15-13:00

Day 2: Plenary Webinar: <https://zoom.us/j/706865394>

 

Working group outline (15 min)

13:00-13:15

Working Group outline <https://zoom.us/j/7012879649>

WG leaders

Working group meetings (1h 15 min): Spring Blitz/TTG

13:15-14:30

Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

Lisette

Working group meetings (1h 15 min): Modelling

13:15-14:30

Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

Matt

Working group meetings (1h 15 min): Reservoir and Lake Management

13:15-14:30

Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

Lisa Robyn and Guangwei

 

Plenary speaker on Wednesday 13th September
Dr Anik Bhaduri is the Executive Director of the Sustainable Water Future Programme (Water Future), member of the Planning Committee and is an Associate Professor within the Australian Rivers Institute, Griffith University. Previously, he served as Executive Officer of the Global Water System Project (GWSP).  With a background in environment and natural resource economics, Anik has specialised in water resource management. He has worked on several topics and projects, ranging from transboundary water sharing to adaptive water management under climate change. Anik also serves as a senior fellow at the Centre of Development Research, University of Bonn, Germany.

Day 3: Thursday 14th of September                Total time: 2 h 35 mins

 

Time (GMT)

Meeting Link

Lead

Introduction, reports by GLEON Chairs (on behalf of GLEON SC), GSA Chairs (for GSA) (30 mins)

12:00-12:30

Day 3: Plenary Webinar <https://zoom.us/j/575911965>

Paul/Kathie/Bas

Working group outline (15mins)

12:00-12:45

Working Group outline <https://zoom.us/j/7012879649>

WG leaders

Working group meetings (1h 15 min):Lake Physics

12:45-14:00

Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

David H

Working group meetings (1h 15 min):Signal Processing

12:45-14:00

Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

Jennie/Annie/

Eleanor

Working group meetings (1h 15 min): Catchment

12:45-14:00

Working Group breakout: <https://zoom.us/j/7012879649>

Tom Harmon

WG Report back (30 mins)

14:00-14:30

Day 3: Plenary Webinar <https://zoom.us/j/7012879649>

Paul/Kathie/Bas

Closing, GLEON 19 housekeeping (20 min)

14:00-14:50

Day 3: Plenary Webinar <https://zoom.us/j/7012879649>

Paul/Kathie/Bas

 

Instructions below to join the Plenary or working groups by phone.

*Webinar Plenary:

    Or join by phone:

    Dial(for higher quality, dial a number based on your current location):

        US: +1 408 638 0968  or +1 646 558 8656 

       International numbers available: https://zoom.us/zoomconference?m=1B45J9aPtEQH4fY8w0qo-lxRAP07A-_n

**Meeting: Working group:

   Or iPhone one-tap :

    US: +14086380968,,7012879649#  or +16465588656,,7012879649# 

    Or Telephone:

    Dial(for higher quality, dial a number based on your current location):

        US: +1 408 638 0968  or +1 646 558 8656 

    Meeting ID: 701 287 9649 

    International numbers available: https://zoom.us/zoomconference?m=j-4pJz7qp1lihALvtQjIq4VL3jMHD3UQ

Scheduling Note: The schedule attempted to find a ‘sweet spot’ for participants in most time zones; a little rough for NZ (starting midnight) and California (starting 5 am).

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer